Cum invat sa jonglez?

Te-a cucerit un juggler si nu stii de unde sa incepi? Iata cateva sfaturi pentru noii veniti in lumea colorata a jongleriilor.

1. Alege o jucarie
Pe magazine online de juggling (cum e www.juggler.ro) vei vedea cateva dintre cele mai folosite jucarii de jonglat. Le poti alege direct sau poti nota numele jucariilor pentru a vedea apoi cum se folosesc.

2. Uita-te la tutoriale
Odata ce stii ce-ti face cel mai mult cu ochiul (una sau, de ce nu, mai multe jucarii), cauta tutoriale pe net. Poti incepe cu YouTube, cu Internet Juggling Database sau cu site-uri specializate cum ar fi www.poipoi.info pentru poiuri. Daca jucaria in actiune te fascineaza la fel de mult ca imaginea din vitrina, treci la pasul 3 sau 4.

3. Cumpara-ti jucarii
Desigur, pentru unele dintre jucarii poti incerca variante artizanale facute de tine, dar este de preferat sa incepi cu unele gata facute – exista modele foarte bine adaptate pentru incepatori, daca nu esti sigur(a) intreaba-i pe cei de la magazin care ar fi modelul cel mai bun pentru tine. Daca nu vrei sa investesti din prima, sari la pasul 4 🙂

4. Hai la joaca!
Fii cu ochii pe evenimentele de juggling! Noi te tinem la curent cam cu tot ce misca in Bucuresti, dar avem link-uri si catre asociatii din alte orase din tara (speram sa avem din ce in ce mai multe informatii despre evenimente de juggling din toata Romania). La party-urile si festivalurile pe care le anuntam pe blog, vei gasi cu siguranta juggleri dornici sa te initieze in jocul lor. Poti veni cu jucarii de acasa sau poti imprumuta de la fata locului, mai ales daca la eveniment este prezent un magazin de jucarii sau un organizator de workshop-uri de juggling.

5. Exerseaza, exerseaza, exerseaza
Jonglatul cere multa rabdare si perseverenta. Putina lume reuseste sa urmareasca instructorii din tutoriale din prima. Prima cheie este sa-ti “trezesti” mana nedominanta (stanga pentru dreptaci, dreapta pentru stangaci) astfel incat sa performeze la fel de bine ca mana dominanta, iar asta ia ceva timp 🙂 Incepe cu miscarile cele mai simple si avanseaza usor catre cele mai complexe. La inceput, nu incerca mai mult de 2, maxim 3 miscari de-o data. Daca te incurci, ia o pauza, fa altceva si revino apoi.

Noi nu credem in oameni neindemanatici, doar in oameni lipsiti de rabdare 🙂 Din atatea variante de jucarii, sigur o vei gasi pe cea care sa ti se potriveasca manusa!

Urmatoarea ocazie de a invata sa jonglezi: Iarmaroc Fest! (ne gasesti la cortul de chill)

by Sandra.

Gasesti articolul incomplet? Comenteaza-l cu orice idei, sugestii, link-uri si le postam de indata!

Despre Juggler Punct Ro

Suntem multi. Unii dintre noi sunt avansati, unii incepatori, altii abia au prins "microbul" si nu stiu de unde sa inceapa. Altii inca nici nu stiu ca o sa-i prinda... Vrem sa transformam jonglatul din curiozitate, in cultura, in Romania.

Lasă un comentariu