Cirque Du Soleil

„Recomandarea saptamanii” se doreste a fi o rubrica cu un cotinut bogat in exemple pozitive, pentru voi, toti, jongleri de pretutindeni. Succesul altor artisti pasionati de aceeasi arta ca si voi, dorim sa va inspire si sa va incurajeze catre un mod de viata vesel, colorat in nuantele bucuriei, a jocului, a optimismului si a gustul pentru frumos. So.. enjoy together and keep on playing !

Ne-am propus sa fim cu ochii, saptamana aceasta, pe „Cirque du Soleil” , un amestec de magie, o poveste , multa culoare si un spectacol continuu, piperat cu efecte scenice impresionante, dar mai ales cu prestatia a 4 000 dintre cei mai valorosi jongleri din lume. Toate acestea sunt ingredientele ce alcatuiesc una dintre cele mai cunoscute formatiuni de circ.

Cu siguranta, fiecare din voi, stie cate ceva despre ei, dar realizand un rezumat, din anul 1984, anul infiintarii lor, prin efort si multa, multa munca au obtinut premiul Emmy (NY), Ace (Londra) in anul 1989; 13th Festival Mondial du Cirque de Demain (Paris) – Medalia de aur; Drama Desk Award; THEA Award. Lista ar putea continua pana la aproximativ 30 de premii foarte importante in industria divertismentului mondial.

In cei 20 de ani de activitate au colindat 40 de tari, 271 de orase de pe toate continentele (mai putin Africa si Antartica) si au adus zambetul pe buzele a 9 000 de spectatori in fiecare noapte si 80 de milioane in toti acesti ani.

In 2010, puteti sa-i vizionati in cadrul spectacolul „SALTIMBANCO” („a sari pe o banca”), sustinut in Regatul Unit, care trateaza experienţa urbană în toate formele sale nenumarate: oamenii care trăiesc acolo, ciudăţeniile lor şi convietuirea  familiilor şi grupurilor, agitaţia străzii şi înălţimile falnicilor zgârie-nori. Între vârtej şi  acalmie, priceperea şi poezie, Saltimbanco ofera spectatorilor o călătorie alegorică şi acrobatica în inima oraşului.

Recomandat celor care indragesc Body Paitingul, costumele extravagante a artistilor de circ, acrobatiile de orice fel, imbinarea dintre muzica-circ-poveste.

Situl oficial: CIRQUE DU SOLEIL

Saltimbanco @ Budapeste. 8 decembrie 2010.

Lasă un comentariu